Organisatieontwikkeling met subsidie

slim subsidieregeling

Slim subsidie aanvragen op organisatieontwikkeling

De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers. In de regeling zijn 4 activiteiten genoemd waarvoor je als ondernemer een subsidie kunt aanvragen. 

  • doorlichting van de onderneming en het schrijven van een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan
  • loopbaan- en ontwikkeladvies voor medewerkers
  • methoden om werknemers te stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen
  • bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg

Voor meer informatie: 06-22245580 of kijk op https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim

Waarom?

De veranderingen op de arbeidsmarkt (denk aan steeds verder gaande technologische mogelijkheden, robotisering en digitalisering) kunnen invloed hebben op de benodigde kennis, vaardigheden en organisatie-structuur van je bedrijf. Voor de strategische planning van je bedrijf, kan het nuttig zijn om eens in de zoveel tijd inzichtelijk te krijgen wat deze veranderingen betekenen voor je organisatie en je medewerkers.

Wat?

Als ondernemer kan je een subsidie aanvragen om een externe adviseur in te schakelen om je bedrijf door te laten lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken, waar je bedrijf vervolgens direct mee aan de slag kan.

Een scholings- en ontwikkelplan geeft inzicht in de huidige structuur van je bedrijf, de kennis en vaardigheden van je personeel en
de (sectorale/regionale) omgeving waarin je bedrijf opereert. Een plan laat niet alleen de huidige stand van zaken zien, maar kijkt ook naar de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en techno- logisering. Hierbij is specifiek aandacht voor de verwachte benodigde kennis en vaardigheden van medewerkers. Het plan bevat een maatwerkadvies waar je bedrijf direct mee aan de slag kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *