Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling

Bij organisatieontwikkeling adviseren wij vooral rondom organisatiekundige en veranderkundige vraagstukken: Hoe kunnen we de organisatie inrichten zodat we sneller, beter en flexibeler kunnen inspelen op de wensen van onze klant? Wat betekent dit voor de interne processen en de inzet van het personeel? Wat moet er gebeuren om dit voor elkaar te krijgen?

We geven dit vorm door, samen met de opdrachtgever, aan de slag te gaan met inventarisatie van de huidige situatie. Deze gezamenlijke diagnose is een belangrijk om een gedragen beeld te krijgen van “Wat is er hier eigenlijk aan de hand? De diagnose en analyse wordt, afhankelijk van het vraagstuk, op verschillende manieren worden uitgevoerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt. Naast de diagnose en analyse adviseren en bieden bij ondersteuning in de implementatiefase.

Voorbeelden hierbij zijn:

  • Verkenning van ontwikkelingen met de externe en interne stakeholders en strategiebepaling;
  • Onderzoek naar passende (flexibele) organisatievormen;
  • Identificatie van kernprocessen en procesoptimalisatie;
  • Uitvoeren van een cultuuronderzoek
  • Schrijven van een voorstel voor personeelsreductie of flexibilisering van het personeelsbestand
  • Ontwerp van een inrichtingsplan en een personeelsplan;

Het resultaat is een meer wendbare organisatie die zich goed kan aanpassen aan de wensen van de klant.  Maar ook bijvoorbeeld een financieel goede uitgangspositie om verder door te groeien. Of een fijne en gezonde werkomgeving waar het prettig en betekenisvol werken is.

Voor meer informatie neem contact met ons op:

Bel 06-22245580 of vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.