Case Ontwikkeling interne opleidingsschool

Case Ontwikkeling interne opleidingsschool

Een gemeente geeft vele duizenden euro’s uit aan externe trainingsbureaus en is niet tevreden over de kwaliteit van de geleverde diensten. Veel kennis is aanwezig bij medewerkers maar wordt onvoldoende overgedragen naar collega’s (kennisdrain). De interne ontwikkelmogelijkheden van medewerkers worden onvoldoende uitgenut. De vraag leeft om een eigen interne opleidingsschool op te zetten. In deze interne opleidingsschool verzorgen senior collega’s zelf de verschillende opleidingen en en trainingen.

In samenwerking met de opleidingsfunctionaris is een interne opleidingsschool opgezet met interne trainers. Deelnemers waren vrij om te solliciteren naar een rol als interne trainer. In samenwerking met de interne opleidingsfunctionaris is een opleidingstraject uitgezet voor de interne trainers. De trainers kregen hulp bij het maken van de verschillende programma’s en ondersteuning en begeleiding bij het verwerven van trainersvaardigheden.

Het resultaat is een interne opleidingsschool die intern een groot aantal trainingen verzorgd. Dit heeft geleid tot een vergroting van de medewerkerstevredenheid over de trainingen, beter kennismanagement, minder out-of-pocket kosten aan externe trainingsbureaus en tenslotte meer ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers binnen de organisatie.